Monday, November 15, 2010

NOVEMBER





Akhirnye sumenye selesai~

EXAM da habis..

Pnmat utk thun tiga..

Alhamdulillah~



Okay enough bout exam.

Nk ckap psal buln NOVEMBER..

Atau dgn kata cntik ckit NOVEMBER bulan Hari Jadi..hehehe

Ntahla..bln ni byak sgat kwn2 smbut befday..

Bole nak kata hmpir ari2 dok wish befday kt kwan2..

Special sgat agaknye yer bulan ni..hehehe

Haihhh mmg special..special sgat..hehehe



Hmm arini ada someone dtg blik..

Someone special..heheheheh

Sape lagi kalo bukan cik zuzu kekasih hati..hehee

Cik zuzu ni mcm biasa suka buat suprise2 yg x berapa nk mnjadi..

Nsib pun x jdi, tau kan cik yin x brapa nk suka..gud girl..bgus2.hehe



Okay arini cik zuzu dtg bwak beg plastic..

(mentg2 da abih exam kan..smpt merayau g jln lgi)

Sbnrnye cik yin jeles..

Tapi kan, mcm yg cik yin kata..cik zuzu ni suka buat bnd plik2 ckit..

Cik zuzu kata beg plastik tu tuk cik yin..a.k.a hdiah hari jadi cik yin..

Mcm plik je..X sngka pun ada..

Sbb aritu (dlm bln 3 ke 4 cm2) bkan cik zuzu dh pnah kasi ke??..

Kalo x caya cbe tgok post ni..

--->Short Sem Bermula <---

Tmbh plak kpala dok pkir nk examkan..

So x pnah tpkirpun akan dpt hdiah dr cik zuzu..hehe

tq anyway!



Ingat punye ingat rupe2nye cik zuzu da lupa sbnrnye..

Ya Allah, alhmdulilah syukur sgt cik zuzu da lupa..hahah

Len kali slalu2 la lupa yer..murh rezki cik yin..hehehe

Nsib baik cik zuzu x amik blikkn tdi..

Cik zuzu kata : ha okayla x pe, kira hdiah tuk thun dpan la..(advance btulkan)..hehehe

Hrap2 thun dpan cik zuzu lpa lgi..hehehe



Okaylah x mo cte pjg2..

Meh nk intai sat isi dlm beg plastic tu..

Ada 3 bnda sumenye..



Ni yg pertama : majalah SOLUSI..



Rsa sgatla plik..plik sgat2..smpi skang dok tnya2 lgi ni.. x tau apa motif cik zuzu bg ni kt cik yin..

Smpi kan da pkir jauh ngative.. “agaknye magazine dpt free time dia g jlan2 td kot”.hahaha.jgn marh naa

cik zuzu..org da ksi pun nak bsg2 kan..hahah.okaylah x pe time kasih..tp plik x abih lg ni.hehehe.



Brg kedua : befday present ..



Jgn rsau cik yin x kan bukak punye sblum befday smpi..tp td pgg rsanye mcm buku..haihhh alamat

btambh lgi la buku ‘unread’ sya..hehehe.(komplen lgi).mcm x tau cik yin mmg krg mmbca.



N last but not least : Befday Cake..hehe



Ni kes bca blog cik yin la ni..tau2 dpat kek plak..hehe.Tq sgat!

Tapikan..

Ni yg pling x than ni..mintak map yer cik zuzu, sya zoom ckit..hehehehe

Sgat ikhlas lgi jujur yer..hbis pcah rhsia..hehehe

Mcm x ikhlas sgat jer kn..pastu beli plak yg xpired 21 nov..

Mcm sja x nak kasi cik yin mkan kek kn..

Org nk tgu befday bru nak mkan..ni almat msuk muzium la ni..hehehhe

(dh2 la tu komplen)



Apa2 pun nk ucap time kasih byak2 sgat kt cik zuzu kekasih hati ni..

Time kasih sgat2..mintak maap byak la yer byak sgat komplen..hehehe

Anyway, kamu ttap dhati sya..Tiada yg lain.

Syang kamu lah!





Sunday, November 14, 2010

Ibadah Haji



Musim Haji dtg lagi..

Alhmdulilah kali ni mak dan ayah dijemput sbgai tetamunye..

Syukur sgat..Gembira x terkata~

Musim haji yg brmakna buat kami skluarga..

(sblum ni jrg pun nk amik tau sgt..tgk kt tv je..thun ni bru dpt rsa)



Diam x diam dh nk hmpir sbulan mak ngan ayah kt sna..

Hari wukuf pun da nk tbe..kemuncak bgi segalanye..

Ntah knpe hati terasa spt dekat sgt mcm kt sna..

Perasaan tkut da mula dtg sma mcm apa yg mak dan ayah rsa..mgkinla.

Mata kerap memandg jam..Asyik mengira..

Kalo ikut waktu kt sna : 5 jam lwat, tp lbih sehari (pham ke?..hee)

Juga setiap pgrakan mak dn ayah..

Hmm~



Arini 8 zulhijjah (waktu disna) :

Mak dan ayah insyaallah akan mula bgrak ke Arafah dlm jam 9 pg (lbih krg 2 jam wktu Msia).

Smg sumenye dpermudhkn.amin.



9 zulhijjah nnt (Isnin) :

Hari wukuf di Arafah.

Moge2 mak dan ayah dpt mlakukan ibdah haji dgn baik dan ditrime olehNYA.Amin.Haihh tkut.

Kemudian bmlam di Muzdalifh utk mngutip btu utk jamrah d Mina.



10 zulhijjah :

Hari melontar: jmratul aqabah.



11 – 13 zulhijjah :

Melontar jamratul ular,wusta dan aqabah.

Hari Tasyrik.



Kemudian pulang ke Mekah utk Tawaf Haji, Sai’e dan Tahallul.

Selsai ibdah haji.

(nk sbut step by step nmpk mcm sngla, nk buat kt sna haihh mcm2 dugaan.Smg dberikn kkuatan.)



Sekian mlaporkn utk berita tgahari..hehe

Apa2 pun..doa anak sntiasa mngiringi pmergian mak dan ayah disana..

Smg smuanye dpermdahkn..(rsa mcm nk sbut ni byak kali)

Mak pun da jrg msg dh..Arap2 mak ngan ayah sihat yer..



Mudah-mudahan ibadah haji menjadi sempadan kepada perubahan iman dan amalan.

Semoga mak dan ayah mndapat haji yg mabrur.AMIN.



Rindu Mak, Rindu Ayah.. Syg sgat2.