Wednesday, April 27, 2011

Di Sebalik Tabir Weding Cil Ila~



Al kisah mgu yg bru lalu..

Suatu tghri d hari sbtu..tanggal 23 Apr 2011.

Ade lbh krg mcm urgent kol lah dr seorg teman..nmenye cik diba.

Katenye cik Ila,tuan punye weding yg nak nikah keesokn pgi nye..

Sgt2 la mmerlukn khdmat kaki dan tgn dr rkan2 yg baik cm ktorg..hee ;p

Sbbnye ade byk lgi keje yg msih blm dpt dslsaikn..

Makenye skali lgi dgn tdak sngaje nye sya perlu mnjdi bidan trjun tuk mjls prkhwnn ceni..

Aihh bkn pndai mane pon..sganlah kn bile org pgil suh wat hntran on d spot ceni..

Tp nak x nak sbb sian kt kwan, mak pun kbtln izinkan..

So tpaksalah g umah pngntin pd sblh mlm nye dsbbkn ksbkn d sblh ptg..

Nak x nak jgak tpaksalah tdo kt umah pngntin smata2 nk mnyiapkn mane yg blm siap..

Bsma 2 lgi tman pnman,maka smpi lah kami d rmh pngntin dgn jayanye jam 9.45 mlm..

Dan kami jga bjaya mnidurkn diri sblm jam 4 pgi keesokn hrinye..

Slpas tdo agk mti sketika,kami bjaye mmbuka smula mate 3 jam kmudian..

Sbuh lwat.mcm x biase.. ;p

Alhmdlh, kami bjaya mnyipakn sume hntran2..blik tdo..mnjdi photogrpher..dn trut mnjdi wkil dr sblah kluarge lelaki yer..

Sgt trharu kan..mstlah!.hehe

Yg plg pntg kami brjaye mnengkn seisi kluarge,jran tetnge dan sanak saudara apbila sume keje2 siap tpat pd waktunye..

Usaha yg sgt murni buat kami2 yg biase2 ni..syabs skali lgi!!..hehe

Dgn ini, kami m’kepilkn bbrpa kpng gmbr utk dhayati bsma..

Sape2 yg desperate pasni leh pgil kami2 ni yer..hee :D

mula2,kami knalkn dgn raja sehari yer..

ni lah dia merpti dua sejoli~



kmudian, ni pula dayng2 yg hanye bbkalkn 3 kerat tulang mereka shaja..



in standby mode yer..

dh mcm on call ke mana shaja..



ni plak sekerat dr hsil kerja total yer..



x lupa jga dgn kek yg jdi pnyeri mjlis dn pmnis mlut..



akhir skali, kami bntngkn 7 dulang hntran dr belah prmpuan..



sekian~



p/s :

utk package hntran koboi a.k.a asal ade rupa hntran,sila hubungi cik yin d 013-3?????! :p







Friday, April 22, 2011

Sya UPDATE dh ni..hee





Elo awak awak sume..

Ingat lgi kt sya kannn..hehee

Tbengkalai lma la plak blog ni..

Sory mory lah yer..

Byk plak ksah2 sdih dtg spnjg ktidak updatan blog ni..

Tp x pe,yg sdih tu biarknla sdih, kuatkn smgt..

Yg nak cite ni biar lah cite hapy2 je..

Apa yg pntg bile tgok org lain hepy..kan.



Okay ni nk smbg cite blik lah ni..

Mula2 nk ckap yg sya dh bjya mnghbiskn sume subjek2 kt uia tuu..

Ce tgok ni..bkan nk blagak..nk tnjuk je..hee

Graduation Audit dh COMPLETE!

Tau x rsa hapy tu cmane..rsa sndiri lah nnt yer..hehe

Mula2 mcm sdih..rsa mcm x ready nk tmph dunia luar yg lgi byk bnd nk pkir tu..

Gerenti lgi byk mslah kn..

Tp ntah mcamane tetibe trasa stenang dan sebahagianyer bile dh abis sume..hee

Jgn jeles lah yer..ni myb mula2 je kot..

Pasni siap la..prktikal pon blum lgi..

Nk rsa hdup jdi wanita bkerjaya plak nnt..

Pegi pagi..tempuh jam..blik ptg..tempuh jam lgi..mkanye smpila umah mlam..

X lma lgi rasa lah tu..bru best.best ke?!



Okay smbg cite lain plak..

Byk nk cite ni..

Hm aritu msa tgh fnal exam..da dkt2 nk abis la jgak..

G lah kuar ngan kwan2..

Wat gthring tuk kali trakhir..

Pasni ntah bile plak la nk jmp kan..sdih..

So dlm msa 4 thun blaja ni lah 1st time dpt gather sume skali except ena je coz dia ade exam esok tu..

Kalo ena ade mst lgi best..

Tp ni pun kra ok dh la..

Kbtln ckup2 10 org..so pgilah ngan 2 kete..

Mula2 tu pgilah wangsa walk jln2,mkan2..

Nak g main boling full la plak..

Makenye ntah camane kuar idea nk p karok plak dh diorg ni..

Tuhan je lah yg tau ape yg sya rsa time tu..

Tp wat2 cool je lah kan..

Berat kaki mlngkah,brat lgi mlut yg nak nk kene bukak nnt..haihh

Kang kalo kata x nak diorg kata apa plak..

Org x pnah g karok mmg cmni.. [nak kata sya baik lah tu kn..hahah.mmg baik pon. ;p]

Nak x nak msuk la jgak kan..

Ha lpas tu plak..x puas bjln lgi la katakan..

P kuar idea nk p icity plak..

Dgr mmg la best kn..tp jln pon x reti ape..

Makenye bak kate mak, org drah mude ni mmg suke wat keje giler..

So p je lah mredh jln dlm hjan2 tu,mlam plak kn..al kurg sdkitla mata saye..

Mak kt umah plak lgi riso kan..biaselah tu..

Ha tgok pict kt bwah ni je lah ea..nk smbg cte lain plak ni..hee

hehe..smpt blik kjap wat kek tuk kwan2..

mkan kt POPEYE..1st time!cm lbh krg KFC gakla..

ni makcik2 ni bru pas kuar blik solat..tu muka brsih je tu..hee.tp b4 ni pon mmg muka kami ceni.. ;p

ni kt tmpt boling..rmai kot org..

ha ni plak time mula2 msuk..muka sopan ala2 sgan yer..

yg ni pic x clear..tp nk amik gak sbb nk tnjuk btapa rmai nye dlm blik ni..byr mhal kot..so nak x nak msg2 kene bukak mulut yer..ktorg nyanyi sume lgu2 nsyid je..bdak uia kenela jdi cm bdak uia kn.. :p

yg ni plak bru smpi icty..dlm kul 9 cmtu..nice pic!

gmbr reramai yer..mlangnye sume gmbr max mst 9 je..x ckup 10..hm

pokok wane wani~



Okay, next story..

Ari last day exam aritu..exam ptg..

Mlm tu ade dinner..

Dinner tuk bdak2 final year lah lbh krg..

Tp x sume yg dpt join..sbb rmai yg da blik..

Apa2 pun ni lah first rsa dinner kt luar uia ngan kwan2..

Best la jgak..mmg best pon..

Siap btema2 la kan..

Tp cm biase la..org cm kite2 ni mane la nak reti nk pkai dress cntik2 cm org lain..kn cik zuzu?

So pkai je lah yg mane ade..asal sopan dn mnutup aurat..

Apa2 pun..sya mmg akan rindu dn rindu sgt2 dgn kwn2 sume..

Wlupun x jauh mane uia tu kan..tp blum tentu nak jnguk lgi..

Insyaallah pjg umur kta jmp ramai2 blik time konvo plak yer..(lmbt lgi tuhh..huu)

Ha bwah ni ckit2 pic dinner yer..nk tgok byk g kt fb k..

ngan kwan baik saye..pasni x d story mory lgi lah cik zuzu yer..huu

bile mate sya nak bsar yer..celak,eye liner sume dh pkai.haihh.nmpknye x bksan..

cik kemal,sory..kt fb lupa nk ltak pic ni..ltak kt sini je la ea..

tgah dok syok amik gmbr tetibe batry cmera abis..so org kene tgkp gmbr kite lah plak yer..hee



Okay abis dh..

Nnt nak smbg cite lgi kt nex post k!